Kennismaking met NLP

Wil je snel en efficiënt jouw communicatievaardigheden optimaliseren om op zowel persoonlijk als professioneel vlak uw doelen te bereiken?

NLP of NeuroLinguïstisch Programmeren wordt al sinds de jaren ’70 gebruikt in bedrijfsmiddens om spectaculaire tranformaties neer te zetten in communicatie. Tientallen communicatiemodellen en klassieke interventies uit het internationale coachrepertoire zijn dan ook gebaseerd op NLP. Enkele van de bekendste namen ter wereld dragen het op hun manier uit of beheersen het, zoals Anthony Robbins, Bill Clinton, Oprah Winfrey, Stephen R. Covey... Veel kans dat ook jij zaken uit de NLP-wereld kent én gebruikt, zonder het te weten.

 

Wat je zal kunnen na deze Communicatietraining:
 

 • Effectiever communiceren
  Je ontvangt praktische en direct toepasbare technieken om je eigen gedrag optimaal in te zetten om effectiever (resultaatgericht) en efficiënter (doelgericht) te kunnen communiceren.
   

 • Hulpbronnen inzetten
  NLP stelt dat iedereen de innerlijke hulpbronnen heeft om zijn doelstellingen te bereiken. Je leert hoe je hulpbronnen kunt herkennen en hoe je deze in kunt zetten om beperkende overtuigingen om te buigen.
   

 • Rapport opbouwen
  Je leert hoe je een sfeer van vertrouwen en betrokkenheid (rapport) tot stand kunt brengen. NLP biedt technieken om goed contact bewust op te bouwen, ook als het niet spontaan ontstaat.
   

 • Doelen bereiken
  Je leert heel precies formuleren wat jouw doelen zijn en obstakels te overwinnen die je hinderen om jouw doelen te bereiken. De meeste doelen stranden op een onzichtbaar obstakel en een vaag of zelfs verkeerd doel. Je leert het kaf van het koren scheiden, en met minder moeite meer succes hebben.