Over mij


Ik ben Griet, fiere mama van 3 twintigers en echtgenote van een initiatiefrijke en enthousiaste man. Op mijn pad kwam ik al heel wat drempels tegen die ervoor zorgden dat ik meer dan ooit rust en tijd voor mezelf nodig had. Vanuit die bewustwording is Beweeg en Groei ontstaan.

Vanuit mijn masteropleiding Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie, NLP, kinesiologie en PSYCH-K combineer ik mijn wetenschappelijke kennis met holistische, lichaamsgerichte technieken. Ik nodig je uit om te luisteren naar je lichaam en jouw body intelligence te vertrouwen als een diepe bron van wijsheid. Als coach zet ik je graag in beweging en inspireer ik je waar mogelijk, zodat je kan groeien in je kracht, kwetsbaarheid en zelfvertrouwen.

Ik begeleid je naar meer rust, vitaliteit en veerkracht.

Mijn persoonlijke reis

 • Ik groeide op in een traditioneel onderwijsgezin. Mijn moeder was huisvrouw en een gedreven activiste in die tijd. Mijn vader was als landbouwingenieur actief in het onderwijs. Hij bracht me de nieuwsgierigheid voor de natuur bij. Ik heb 2 oudere broers en was de jongste thuis.
 • Mijn jeugd ervaar ik als warm én woelig. Die ervaringen hebben mijn zelfbewustzijn en daadkracht vormgegeven. Als puber voelde ik al een vorm van spiritualiteit, maar daar was ik me nog onvoldoende bewust van…
 • Tijdens een indringende reis naar Nepal in 2005, als peetouder bij CUNINA, maakte ik te midden van de Himalaya contact met mijn ondergesneeuwde spiritualiteit. De wijsheid van de bergen en de puurheid van het volk brachten me dichter bij mezelf.
 • Bij thuiskomst besloot ik een masteropleiding NLP te volgen en me te verdiepen in verschillende vormen van meditatie en relaxatie. De essentie van NLP en meditatie leert me aandachtiger in het leven staan. Deze methodes vormen een boeiende manier om je bewustzijn te verruimen en fijne, afgestemde gesprekken te hebben met een ander.
 • De laatste jaren had ik het gevoel dat er nog een schakel miste. Door mijn studie Revalidatiewetenschappen zocht ik naar een link tussen het fysieke lichaam en de geest (spiritualiteit). Ik merkte dat wat ons denken en voelen verankerd ligt in alle structuren van ons fysieke lichaam. Hier kon ik mee aan de slag!
 • Ik schreef me in voor de 4-jarige opleiding ‘Stressformatting/Neuro- energetische kinesiologie’. Deze opleiding gaf me een holistische kijk op gezondheid en verbond de westerse wetenschap met de oosterse filosofie.
 • Mijn leergierigheid bracht me bij nog meer boeiende opleidingen zoals Eutonie, Mindfulness en de Bewegingsmethodiek. Maar waar ik nog het meeste uit leer zijn mijn eigen ervaringen en tegenslagen.
 • In 2013 voelde ik me zeer uitgeput en werd ik getroffen door borstkanker. Ik doorliep een zware en intense behandeling en kon niet anders dan me overgeven aan de situatie. Daardoor kwam acceptatie en kwetsbaarheid op mijn pad. Waardevol, want hierdoor leerde ik een sterkte kennen van mezelf, waar ik tot dan toe niet bij kon.
 • Ook nu blijf ik me verder verdiepen in ‘Embodiment’ en hoe ik ‘Body Intelligence’ kan inzetten in mijn coachingwerk. Ons lichaam liegt nooit!
 • Naast mijn passie voor het lichaam, ervaar ik veel goesting om mensen te ondersteunen in hun keuzes. Hierdoor kwam ik in contact met The Future Generation, waar ik het certificaat tot ‘Keuzekompas® coach’ haalde. Bij deze organisatie werk ik mee aan een wereld waar bewuste en duurzame keuzes centraal staan.
 • Ik voel heel veel energie wanneer ik mensen kan verbinden, wanneer ik mensen bij hun leiderschap kan brengen en wanneer ik anderen kan inspireren!
Deel deze pagina: