Bodymind coach

Stressformatting is een holistische methode waarbij we opgeslagen stresshoudende patronen ‘formatteren’ door  combinaties van acupunctuurpunten. Door het vasthouden van combinaties van acupunctuurpunten krijgen wij als therapeut toegang tot jouw opgeslagen stress.

 

Formatteren wordt hier bedoeld als leegmaken en zo dicht mogelijk terugbrengen naar de oorspronkelijke staat, zodat je opnieuw de mogelijkheid hebt om te kiezen hoe je met je geest en lichaam terug aan de slag gaat. Zo kan je gefixeerde gedachten, overtuigingen, vastgeroeste patronen en emoties in beweging brengen. Vanuit deze beweging kan verandering en groei ontstaan. Het is een geleidelijk proces dat steeds diepere lagen bereikt. Het resultaat is afhankelijk van de mate van bewustwording van de persoon en de keuze om op andere manieren te denken en te leven.

 

We maken gebruik van eenvoudige, zachte spiertesten. Jouw lichaam vertelt ons wat je nodig hebt om blokkades uit de weg te ruimen. Spieren reageren ook op stress, zoals elk deel van je lichaam. Spieren hebben ook een verband met de meridianen, de energiekanalen waar de Chinezen al zoveel over wisten.

 

Wij gebruiken ook dikwijls de acupressuurpunten, en dan wel op een nieuwe manier, namelijk in combinatie met de moderne wetenschappen van anatomie, fysiologie en psychologie. In feite is kinesiologie een huwelijk tussen Oost en West, tussen de energetische kennis uit het Oosten en de moderne wetenschap uit het Westen.

Je kan komen met knelpunten op fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel vlak, want uiteindelijk hangt alles samen en komen steeds al deze dimensies aan bod.

 

De uiteindelijke bedoeling is om zich op elk vlak goed te voelen, gezond van lichaam en geest.

Nuttige informatie: www.stressformatting.org

PSYCH-K
NLP
VANDAAG GEEN STRESS